15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 1 horizontal https://leaderonline.net 300 1 1
theme-sticky-logo-alt

Podkast

Mladi i Covid-19

 

Gost LEADER podcasta bila je studentkinja Fakulteta umetnosti u Mitrovici, Milica Vraneš. Svoj stav o situaciji u vezi sa Covid-19 iznela je u razgovoru sa Jovanom Marković.
 

 

Mentalno zdravlje mladih u doba u pandemije

 

Gošća LEADER podcasta bila je nacionalna i evropska psihološkinja, Milena Dabetić. Sa Ksenijom Manojlović razgovarala je o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja mladih u vreme pandemije Covid-19.

Intervju sa japanskim ambasadorom

 

Gost LEADER podcasta bio je ambasador Japana na Kosovu, Ogasavara Micunori (Ogasawara Mitsunori). O saradnji sa UNICEF-om, mladima na Kosovu, izazovima tokom pandemije Covid-19, kao i o njegovoj prvoj poseti Zubinom Potoku i Mitrovici, razgovarao je sa Ksenijom Manojlović.

Mladi i umetnost u doba Covid-19

 

Kako se mladi umetnici nose sa izazovima koje nosi pandemija Covid-19? Da li im je korona inspiracija ili ne? Koji su izazovi sa kojima se susreću tokom nastave na daljinu? Odgovore na ova pitanja pokušali smo da dobijemo od umetnika i budućeg glumca Milana Pelivanovića. Pored Pelivanovića, razgovarali smo i sa Miljanom Dunđerin iz Galerije Akvarijus, koja je govorila o radu sa mladima u doba Covid-19.

 Emisija Mladi o umetnosti u doba Covid-19 realizovana je u okviru programa Youth Solutions for Covid-19 koji je sprovodio Domovik, uz podršku UNICEF-a i Ambasade Japana na Kosovu

 

Volonterizam u doba korone

 

Koliko je omladinski volonterizam važan? Kakva je uloga volontera u doba pandemije? Kakav je odziv mladih za volontiranjem? Da li su mladi i adolescenti dobro odgovorili na pandemiju? O ovome smo, između ostalog, razgovarali sa predstavnicima i volonterima Crvenog krsta u Mitrovici i Gračanici, Stefanom Stankovićem i Irenom Mladenović.

 Emisija Volonterizam u doba Covid-19 realizovana je u okviru programa Youth Solutions for Covid-19 koji je sprovodio Domovik, uz podršku UNICEF-a i Ambasade Japana na Kosovu.

 

Scroll Up